Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås

Inget amerikanskt grillparty utan sticky ribs! Ladda med servetter för här ska kladdas. Låt de tunna revbensspjällen blir riktigt möra i ugnen. Lägg dem sedan på grillen och pensla med den hemkokta barbecuesåsen som smakar av rökt paprika och bourbon.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ta ut spjällen ur kylen ca 30 minuter i förväg så att de blir rumsvarma. Krydda dem runt om med salt och peppar. 
  3. Lägg spjällen i en bakpappersklädd långpanna med köttsidan uppåt. Täck formen väl med aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen i 1 1⁄2 timme. Gör såsen under tiden.
  4. BBQ-sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och pepparkorn i oljan i en stor gryta utan att det tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt chilisås, passerade tomater, vinäger, whiskey och socker. Låt sjuda på svag värme ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.
  5. Ta ut spjällen ur ugnen. Grilla dem 2–3 minuter per sida. Pensla generöst runt om med BBQ- såsen. Upprepa flera gånger. Passa noga så inte ytan bränns. Låt vila ca 10 minuter före servering.
  6. Dela ev spjällen och lägg upp på ett fat. Strö över flingsalt och chiliflakes.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kg tunna revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • flingsalt och chiliflakes till garnering
BBQ-sås
  • 1 rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1/2 tsk hela svartpepparkorn
  • 2 msk olivolja
  • 1 flaska chilisås (à ca 340 g)
  • 1 1/2 dl passerade tomater
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl bourbon whisky
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1294 kJ / 309 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept