Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås

25
2
Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås

Inget amerikanskt grillparty utan sticky ribs! Ladda med servetter för här ska kladdas. Låt de tunna revbensspjällen blir riktigt möra i ugnen. Lägg dem sedan på grillen och pensla med den hemkokta barbecuesåsen som smakar av rökt paprika och bourbon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås

Ingredienser

6 portioner
2 kg
tunna revbensspjäll
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
-
flingsalt och chiliflakes till garnering

BBQ-sås

1
rödlök
3
vitlöksklyftor
1 msk
rökt paprikapulver
1/2 tsk
hela svartpepparkorn
2 msk
olivolja
1
flaska chilisås (à ca 340 g)
1 1/2 dl
passerade tomater
1/2 dl
äppelcidervinäger
1 dl
bourbon whisky
2 dl
mörkt muscovadosocker
-
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Redaktionen

7/14/2015

Hej Hans! BBQ-såsen bör hålla ca 1 månad i kylen. Om du har BBQ-såsen en längre tid kolla innan du använder den om det bildats mögel. Hälsningar, Veronica

Hans

7/12/2015

Hur länge håller BBQ-Såsen

Näringsvärde per portion

Energi 1294 KJ / 309 kCal
Fett 6 g
Salt 3.99 g
Kolhydrater 53 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept