Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås

26
2
Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås

Inget amerikanskt grillparty utan sticky ribs! Ladda med servetter för här ska kladdas. Låt de tunna revbensspjällen blir riktigt möra i ugnen. Lägg dem sedan på grillen och pensla med den hemkokta barbecuesåsen som smakar av rökt paprika och bourbon.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås

Ingredienser

6 portioner
2 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
flingsalt och chiliflakes till garnering

BBQ-sås

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
1/2 tsk hela svartpepparkorn
2 msk olivolja
1 flaska chilisås (à ca 340 g)
1 1/2 dl passerade tomater
1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl bourbon whisky
2 dl mörkt muscovadosocker
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Redaktionen

2015-07-14

Hej Hans! BBQ-såsen bör hålla ca 1 månad i kylen. Om du har BBQ-såsen en längre tid kolla innan du använder den om det bildats mögel. Hälsningar, Veronica

Hans

2015-07-12

Hur länge håller BBQ-Såsen

Näringsvärde per portion

Energi 1294 KJ / 309 kCal
Fett 6 g
Salt 3.99 g
Kolhydrater 53 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden