Sticky ribs med hemgjord BBQ-sås
Inget amerikanskt grillparty utan sticky ribs! Ladda med servetter för här ska kladdas. Låt de tunna revbensspjällen blir riktigt möra i ugnen. Lägg dem sedan på grillen och pensla med den hemkokta barbecuesåsen som smakar av rökt paprika och bourbon.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
6 portioner
2 kg tunna revbensspjäll
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
flingsalt och chiliflakes till garnering
BBQ-sås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
1/2 tsk hela svartpepparkorn
2 msk olivolja
1 flaska chilisås (à ca 340 g)
1 1/2 dl passerade tomater
1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl bourbon whisky
2 dl mörkt muscovadosocker
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1294 KJ / 309 kCal
Fett6 g
Salt3.99 g
Kolhydrater53 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej Hans! BBQ-såsen bör hålla ca 1 månad i kylen. Om du har BBQ-såsen en längre tid kolla innan du använder den om det bildats mögel. Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-14Hur länge håller BBQ-Såsen
Hans
2015-07-12