Fläskkarré med ingefärsrub och honungsyoghurt
Detta är ett av tidningen Buffés testlagarrecept. Receptet och En bra anledning att ta fram grillen! Köttet får mycket smak av marinaden som bl a innehåller rökt paprikapulver – något av en nyhet i kryddhyllan. Hittar du det inte så ta vanligt paprikapulver. Nästan lika gott.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g benfri fläskkarré i skivor
ev 1 msk olja till stekning
Rub
finrivet skal från 1 citron
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk salt
Potatissallad
600 g färskpotatis
1 knippe rädisor
3 salladslökar
1 kruka koriander
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Honungsyoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
3 msk honung
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt och mycket gott som variation på grillning av fläskkarré. Kommer att göra detta igen!
Bodil
2020-06-07Somrigt och smarrigt! Det var enkelt att laga och honungsyoghurten gav en väldigt fräsch touch till det hela. Dock är jag inget fan av koriander så bytte ut den mot persilja - mums!
Malin
2012-03-18Vi gjorde rubben på morgonen och lät köttet marineras hela dagen. Det blev en god, saftig och kryddig karré. Vi ugnsrostade sötpotatis med lite olja, salt och vallmofrön som gav en mycket intressant och nötig smak. Vi halverade mängden honung i yoghurten för att det inte skulle bli för sött. Middagen smakade toppenbra! Nästa gång lägger vi nog köttet på grillen istället för i stekpannan.
Anna-karin
2012-03-11