Fläskkarré med ingefärsrub och honungsyoghurt

8
12
Fläskkarré med ingefärsrub och honungsyoghurt

Detta är ett av tidningen Buffés testlagarrecept. Receptet och En bra anledning att ta fram grillen! Köttet får mycket smak av marinaden som bl a innehåller rökt paprikapulver – något av en nyhet i kryddhyllan. Hittar du det inte så ta vanligt paprikapulver. Nästan lika gott.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Fläskkarré med ingefärsrub och honungsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g benfri fläskkarré i skivor
ev 1 msk olja till stekning

Rub

finrivet skal från 1 citron
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk salt

Potatissallad

600 g färskpotatis
1 knippe rädisor
3 salladslökar
1 kruka koriander
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Honungsyoghurt

2 dl matyoghurt (10%)
3 msk honung
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Bodil

2020-06-07

Enkelt och mycket gott som variation på grillning av fläskkarré. Kommer att göra detta igen!

Malin

2012-03-18

Somrigt och smarrigt! Det var enkelt att laga och honungsyoghurten gav en väldigt fräsch touch till det hela. Dock är jag inget fan av koriander så bytte ut den mot persilja - mums!

Anna-karin

2012-03-11

Vi gjorde rubben på morgonen och lät köttet marineras hela dagen. Det blev en god, saftig och kryddig karré. Vi ugnsrostade sötpotatis med lite olja, salt och vallmofrön som gav en mycket intressant och nötig smak. Vi halverade mängden honung i yoghurten för att det inte skulle bli för sött. Middagen smakade toppenbra! Nästa gång lägger vi nog köttet på grillen istället för i stekpannan.