Fläskkarré med ingefärsrub och honungsyoghurt

Detta är ett av tidningen Buffés testlagarrecept. Receptet och En bra anledning att ta fram grillen! Köttet får mycket smak av marinaden som bl a innehåller rökt paprikapulver – något av en nyhet i kryddhyllan. Hittar du det inte så ta vanligt paprikapulver. Nästan lika gott.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g benfri fläskkarré i skivor
ev 1 msk olja till stekning
Rub
finrivet skal från 1 citron
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk salt
Potatissallad
600 g färskpotatis
1 knippe rädisor
3 salladslökar
1 kruka koriander
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Honungsyoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
3 msk honung
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stEnkelt och mycket gott som variation på grillning av fläskkarré. Kommer att göra detta igen!
Bodil
Somrigt och smarrigt! Det var enkelt att laga och honungsyoghurten gav en väldigt fräsch touch till det hela. Dock är jag inget fan av koriander så bytte ut den mot persilja - mums!
Malin
Vi gjorde rubben på morgonen och lät köttet marineras hela dagen. Det blev en god, saftig och kryddig karré. Vi ugnsrostade sötpotatis med lite olja, salt och vallmofrön som gav en mycket intressant och nötig smak. Vi halverade mängden honung i yoghurten för att det inte skulle bli för sött. Middagen smakade toppenbra! Nästa gång lägger vi nog köttet på grillen istället för i stekpannan.
Anna-karin
Min första tanke när man fick köttbiten i munnen var att nu har vi rest till Indien! Jag gillade ruben, men tyckte att den tog över all annan smak, kan bero på att jag tog mindre kött. Potatissalladen var lite tråkig tyckte jag, såsen passade bra till tillbehören men när jag först smakade på den så var den för söt, men som sagt till maten blev den god.
Karin
Potatissalladen var mycket fräsch och god. Jag är ingen fantast av yoghurt med honung men det var en god kombination till både köttet och salladen. Vi hade önskat mer än 2 vitlöksklyftor i ruben. Vi tycker om stark mat så vi kryddade på extra med svartpeppar på köttet.
Kajsa
God sås som passade fint till årets första gillade kött. Undvek ingefäran i ruben, då det inte uppskattas hemma och hade hemmagjorda klyftpotatis till istället för potatissallad. Riktigt gott tillsammans med en grönsallad.
Annika
Ruben hade goda smaker, karren stekte vi den här gången, jag tror att det kommer bli väldigt gott att göra ruben till grillkvällarna i sommar. Jag gjorde ungstekt potatis, morötter och palsternacka till. Gjorde än grönsallad med rädisorna, salladslöken och dressingen. Såsen passade bra till rätten med sin söta och syrliga smak. Kommer att göra salladen med färskpotatis när den kommer ut.
Katarina
Klassisk lördagsmiddag men jag fick inte tag på någon benfri fläskkarré, så jag använde fläskkotlett i stället och nypotatisen ersätts än så länge av delikatesspotatis, men det blev gott ändå. Tillagningstiden överensstämde med den angivna. Det kan vara svårt att balansera fetthalten i fläskkött, antingen blir den rena fettsmaken för framträdande eller också blir köttet för torrt, den här gången tyckte jag dock att det blev en bra kompromiss. Yoghurtsåsens honungssmak var trevlig och kompenserade fint för potatisens vinägersyra. Nästa gång ska jag använda färska kryddor i större utsträckning så att smakerna kommer ännu mera till sin rätt.
Emma
Fläskkarre och kotletter är inte några favoriter hemma hos oss så det äter vi itne ofta. Detta är ändå ett bra recept för att få det gott så det rekomenderas. Goda smaker tillsammans i en bra kombination. Så detta kommer säkert ändå lagas igen.
Anne
Här for tankarna till sommarens grillkvällar - ljuvligt doftande kryddor! Ruben var verkligen god och hela familjen njöt av det vedgrillade köttet. Såsen passade fint till med den mjuka smaken av honung och lime. Potatisen rostade vi i ugnen och gjorde en separat sallad på grönsakerna.
Jenny