Detta är ett av tidningen Buffés testlagarrecept. Receptet och En bra anledning att ta fram grillen! Köttet får mycket smak av marinaden som bl a innehåller rökt paprikapulver – något av en nyhet i kryddhyllan. Hittar du det inte så ta vanligt paprikapulver. Nästan lika gott.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2012
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bodil
2020-06-07Enkelt och mycket gott som variation på grillning av fläskkarré. Kommer att göra detta igen!
Malin
2012-03-18Somrigt och smarrigt! Det var enkelt att laga och honungsyoghurten gav en väldigt fräsch touch till det hela. Dock är jag inget fan av koriander så bytte ut den mot persilja - mums!
Anna-karin
2012-03-11Vi gjorde rubben på morgonen och lät köttet marineras hela dagen. Det blev en god, saftig och kryddig karré. Vi ugnsrostade sötpotatis med lite olja, salt och vallmofrön som gav en mycket intressant och nötig smak. Vi halverade mängden honung i yoghurten för att det inte skulle bli för sött. Middagen smakade toppenbra! Nästa gång lägger vi nog köttet på grillen istället för i stekpannan.