Kycklingspett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingspett

Trä ett litet grillspett på ”thai-vis” och krydda med ingefära, gurkmeja och chiliflakes. Använd kyckling – små innerfiléer eller bröstfiléer som isåfall skärs i bitar. Hittar du inga färska innerfiléer så spana i frysdisken.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften. Skär bröstfiléerna i 4 bitar på längden. Blanda kycklingen med rapsolja, kryddor och salt i en bunke.
  2. Låt stå minst 15 minuter. 
  3. Trä kycklingbitarna på längden på spetten. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas.
  4. Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 3–4 minuter per sida. Vänd ofta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g kyckling innerfilé eller bröstfilé
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chiliflakes (red hot chiliflakes)
  • ev 2 tsk krossad sechuanpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 315 kJ / 75 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept