Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Gör egen Fläskkorv med bacon och äpple

Gör din egen fläskkorv, som i gamla tider. Fettet i korvarna är viktigt för att få fram kryddornas smaker. Den här korven görs med fläskfärs och får sin speciella smak av ingefära, paprikapulver, muskot och äppeljuice. Bacon ger en härlig sälta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 17 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen väl med saltet ca 1 minut i en hushållsassistent.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna förutom potatismjöl, vatten och bacon.
  3. Rör ut potatismjölet i vattnet och blanda i färsen.
  4. Skär baconet i små tärningar och vänd ner i färsen.
  5. Skölj fjälstret ordentligt och trä på korvhornet.
  6. Fyll fjälstren löst med korvsmeten och bind upp med steksnöre i önskad storlek.
  7. Lägg korvarna på ett fat och pudra dem med salt och ställ i kylen utan lock 24 timmar.
  8. Stek korven runt om på låg värme i matfett i en stekpanna till fin färg. Stek korven klar mitt i ugnen, 125˚C ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70˚C.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per korv.

Ingredienser

Portioner: 17 korvar
  • 1 1/3 kg fläskfärs
  • 4 tsk salt
  • ca 60 g malet späck
  • 5 msk rapsolja
  • 1 msk lökpulver
  • 1 dl äppeljuice
  • 1 msk socker
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 krm malen muskot
  • 1 1/4 dl potatismjöl (1 1/4 dl motsvarar 100 g)
  • 3 dl vatten
  • 200 g bacon
  • ca 3 meter fjälster av gris
  • steksnöre
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 991 kJ / 237 kCal