Hemmagjord Hollandaisesås

Hollandaisesås är ännu en klassiker när det vankas fisk på grillen. Eller varför inte till en Egg Benedict på den mysiga sommarbrunchen? I receptet nedan tillagar du din egen från grunden och är vägen till den perfekta såsen, som är mödan värd.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2432 KJ / 581 kCal
Fett65 g
Salt1 g
Kolhydrater0.7 g
Protein2 g
Kommentarer
12 stFungerade bra och blev gott!
Marianne
Smidigt o gott
Ingela
Kanoners!
Daniel
Jag har rumsvarma ägg och följer receptet. Tar också i lite malen svartpeppar. Jag är jättenöjd, lätt att göra, kommer aldrig att köpa färdig sås mera. Jag har också gjort den med bakmargarin istället för smör, då det var slut och det blev också jättegott. Gör den ca en timme innan den skall ätas, så att allt hinns med innan serveringen, låter den ligga kvar i den lilla kastrullen, sedan värmer jag den helt kort under uppvispning över ett vattenbad, precis innan serveringen, så att den blir lite varmare än ljummen.
Carina
God! Funkar att göra direkt på platta ist för vattenbad, om man är försiktig. Häll i löjrom på slutet...
Anna
Jag hade i lite mer citron än vad som står i receptet. Jättegod sås som inte är alltför svårt att göra.
Simone
Jättegod! Micrade smöret i en kanna och hällde sedan ner i kastrullen tills det klara smöret var slut och det den vita bottensatsen var kvar. Inget meck!
Carina
Jättegod!
David
Möjligen lite meckigt med vattenbadet och uppdelningen av smöret. Smakadr helt ok, måttade inte citronen men det syrliga passade ändå.
Jacob
Lite väl salt
Jesper