Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia

29
6 Klimatsmart
Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia

Älskar du också potatisgnocchi? Hemmagjord gnocchi är både pyssligt och supergott! Här ett lyxigt men enkelt recept där vi serverar gnocchin stekt med ljuvligt brynt smör, smakrik salvia och riven parmesan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia

Ingredienser

4-6

Gnocchi

900 g
potatis (gärna amandine, colomba eller melody)
2
ägg
1 tsk
salt
3 - 4 dl
vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 msk
smör (till stekning)
2 msk
olja (till stekning)
-
svartpeppar

Brynt smör med salvia

1
kruka salvia
50 g
smör

Till servering

ca 1 dl
riven parmesanost

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat på 4 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Micael

2021-05-10

Skulle vara behjälpligt med länkad video till momenten man inte gjort tidigare.

Nina

2021-03-05

Riktigt dåligt gnocchi-recept - degen blev som klister och smakade bara mjöl. Säkert jättegoda tillbehör men eftersom vi fick slänga degen så kom vi aldrig så långt.

Hanna

2021-01-31

Mycket jobb för helt okej rätt. Gott med salvian till. Räkna med mycket bänkyta och ta gärna hjälp - tog en evighet att göra dem. Blev godast små. Frös inte hälften och stekte på vid annat tillfälle, funkade jättebra.

Näringsvärde per portion

Energi 2828 KJ / 677 kCal
Fett 30 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept