Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia
Älskar du också potatisgnocchi? Hemmagjord gnocchi är både pyssligt och supergott! Här ett lyxigt men enkelt recept där vi serverar gnocchin stekt med ljuvligt brynt smör, smakrik salvia och riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
Gnocchi
900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody)
2 ägg
1 tsk salt
3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 msk smör (till stekning)
2 msk olja (till stekning)
svartpeppar
Brynt smör med salvia
1 kruka salvia
50 g smör
Till servering
ca 1 dl riven parmesan
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.
Näringsvärdet är beräknat på 4 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2828 KJ / 677 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Låter gott. Ska prova
Sonja
2022-03-15Supergott! Har blivit en favorit i familjen. Tar dock ganska lång tid. Vore bra med en angivelse i receptet. ”>60 min” kan ju betyda vadspmhelst. Lite svårt att få dem att inte klibba ihop när de ska ”rinna av”, och de har en tendens att fastna i pannan vid stekningen. Trots allt meckigt är det värt mödan, och för varje gång vi gör det får vi lite bättre flyt. 🙂
Elin
2021-11-01Skulle vara behjälpligt med länkad video till momenten man inte gjort tidigare.
Micael
2021-05-10