Hemmagjord gnocchi - bästa receptet

Det är enklare än du tror att göra egen gnocchi, och så gott! Du gör potatisgnocchi på kokt potatis, mjöl och ägg. Det utgör grunden i detta recept på gnocchi där degen knådas, rullas och formas innan den kokas och serveras med valfria tillbehör. Varför inte en riktigt god tomatsås?
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1782 KJ / 427 kCal
Fett4 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein12 g
Kommentarer
15 stFörsta gången jag försökte mig på gnocchi! Helt OK! Tänkte på Kroppkakor. Gott och enkelt!
Marianne
Som svar till Julia, vi har fryst gnocchi-deg tidigare. Se till att styckfrysa dem, görs med fördel på bricka, så de inte blir en enda stor gnocchi. När man sedan ska använda dem så kokar vi dem från fryst men det tar lite längre tid.
Cornelia
Kan man frysa dem råa och koka från fryst när man vill ha dem?
Julia
Hej Julia! Vi har diskuterat det här nu i Ica Köket och vi tror att det går. Det borde gå att koka direkt från fryst men vi vågar inte lova till hundra procent. Om du testar så får du mer än gärna skriva här igen och berätta hur det gick! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket