Hamburgare med bacon och klyftpotatis
En riktigt klassisk hamburgertallrik som du gör hemma! Själva burgarna görs på högrevsfärs som sedan toppas med ugnsstekt bacon. Med en skiva cheddar blir hamburgaren kvickt en cheeseburgare. Du som föredrar lite starkare doningar kan ta chilisås istället för ketchup.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
140 g bacon
1 dl crème fraiche
1/2 dl ketchup eller chilisås
1 msk senap
ca 380 g högrevsfärs
4 skivor cheddarost
4 hamburgerbröd
1 romansallad
2 tomater
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.
Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3972 KJ / 951 kCal
Fett50.5 g
Kolhydrater79.1 g
Protein40.5 g
Kommentarer
Bästa hamburgaren, riktigt god!
Carl
2017-04-11Vi saknade lök,jag stekte gul lök i skivor,men min man tog rå lök och det smakade bättre, det blev väldigt gott.
Gunilla
2014-06-13Jag använde kycklingfärs, blev jättegott.
Ann
2014-02-26