Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rödlökschutney

Stekt rödlök och chili får fantastiskt mjuka och fina smaker tillsammans med balsamvinäger och råsocker. Servera chutneyn till en vällagrad gorgonzola eller till kötträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken tunnt. Finhacka chilifrukten.
  2. Stek försiktigt i olivolja tills löken mjuknar utan att få färg. Tillsätt balsamvinägern och råsocker. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  3. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein om lämpligt tillbehör används.

Tips

Passar bra till en bit gorgonzola och ett annorlunda tillbehör tilll en köttbit.

Ingredienser

  • 4 stora rödlökar
  • 1/2 chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 3/4 dl vit balsamvinäger
  • 1/2 dl muscovado råsocker (ljust eller mörkt)
  • salt
Lägg till i inköpslistan