Hemkokt chutney på tranbär

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hemkokt chutney på tranbär

Byt de klassiska lingonen mot tranbär. Låt tranbären koka med lök, balsamvinäger och socker till en härligt sötsyrlig chutney som passar till mycket. Inte minst till julens köttbullar, revbensspjäll och paté!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Hemkokt chutney på tranbär

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 gula lökar (à ca 100 g)
1 msk rapsolja
1 1/2 paket frysta tranbär (à 225 g)
1 1/2 dl balsamvinäger
2 dl socker
3/4 tsk kanel
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi411 KJ / 98 kCal
Fett1 g
Salt0.53 g
Kolhydrater21 g
Protein0.3 g

Testa liknande recept

  • Power smoothie
    Betyg 2.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Dressad prästost
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili- och tomatchutney
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig äppelchutney
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad