Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dressad prästost

Dressad prästost är ett recept på smakrik, mörk och fyllig sås av balsamvinäger, rödvin och kanel, som passar utmärkt till prästost. Skär lagom stora stavar av god prästost att doppa i såsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka långsamt ihop balsamvinäger, rödvin, strösocker och kanel i en kastrull tills hälften återstår. Smaka av med salt.
  2. Vispa i mild olivolja före servering.  Sedan är det bara att doppa stavar av en god prästost. Till detta gärna ett kraftigt italienskt rödvin av amaronetyp.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 dl balsamvinäger
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 krm kanel
  • 1 msk mild olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?