Hemgjord gnocchi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hemgjord gnocchi

Denna gnocchi gör du hemma av pressad potatis och parmesanost som formas till bollar. Din gnocchi tillagas i kokt vatten innan de blandas med ytterligare lite ost och gräslök i en skål. Servera som den är eller till exempel med en mustig lammragu.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk. Låt svalna lite. Skala och skär i stora bitar.
  2. Pressa potatisen i potatispress och lägg i en stor skål. Riv osten och tillsätt cirka hälften. Blanda till en smidig deg. Tillsätt salt och peppar.
  3. Tillsätt mjöl och knåda tills du kan forma klibbiga bollar som inte fastnar i händerna. Överarbeta inte degen!
  4. Lägg degen på ett mjölat bakbord. Skär i två bitar och rulla sedan degen till tumtjocka längder.
  5. Skär i ca 2 cm stora bitar, tryck ev till lätt med en gaffel och lägg på mjölat smörpapper.
  6. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt gnocchin och koka tills den flyter upp. Fortsätt att koka i ytterligare 30 sekunder.
  7. Sila av. Stek gärna gnocchin efter kokning. Blanda försiktigt med lite olivolja och resten av osten och ev lite finskuren gräslök.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg mjölig potatis
  • ca 50 g parmesanost
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 2 krm peppar
  • ca 2 1/2 dl vetemjöl
  • olivolja (helst extra virgin)
  • ev finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan