Gnocchi med parmesan

Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
3
Gnocchi med parmesan

Denna gnocchi gör du hemma av pressad potatis och parmesanost som formas till bollar. Din gnocchi tillagas i kokt vatten innan de blandas med ytterligare lite ost och gräslök i en skål. Servera som den är eller till exempel med en mustig lammragu.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Gnocchi med parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 kg  mjölig potatis
ca 50 g  parmesan
1/2 tsk  salt och peppar
2 krm  peppar
ca 2 1/2 dl  vetemjöl
olivolja (helst extra virgin)
finskuren gräslök

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym som tex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Går det bra att frysa ned överbliven redan kokt och slungad gnocchi? Alltså färdiglagad

Charlotte

2022-02-12

Hej Niklas! Det går bra att frysa in dem innan de har kokat. Lägg dem på brickor i frysen för att undvika att de fastnar i varandra under infrysningen. Lägg därefter i påsar och förvara i frysen fram till kokning. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-03-07

Hej! Hemgjord gnocchi är bara såå gott! * Kan man göra en större sats av gnocchin när man ändå håller på och sedan frysa in den? * Före eller efter kokning i så fall? * Har försökt läsa lite om det. Verkar som om man måste styckfrysa dem på brickor först, men om man inte har den platsen i frysen, finns annat alternativ? Ex först lufttorka och sedan frysa in i påsar. * Eller kan man koka dem först och sedan frysa in? Tack på förhand Angelika

Niklas

2016-03-01

Testa liknande recept

Potatisgnocchi med fänkålssås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemmagjord gnocchi med brynt smör och salvia
Betyg 4.4 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med svamp, bacon och pinjenötter
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med bacon- och pinjeströssel
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga