Skomakarlåda

Betyg 3.3 av 5.
229 personer har röstat
4
Skomakarlåda

Ett matigt recept på skomakarlåda som är Närkes traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat oxfilé, potatis, mjölk, bacon, rött vin och persilja. Mättar alla magar!

Skomakarlåda

Ingredienser

4 portioner
4   skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
800 g  potatis (mjölig sort)
2 1/2 dl  mjölk
2 msk  smör
1/2   paket bacon (à 140 g)
1 msk  smör till stekning
1 dl  rött vin
2 msk  konc ox- eller kalvfond
2 msk  hackad persilja
1 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Bacon och persilja är förträffliga smakkombinationer tillsammans med både kycklingfilé och fläskkarre, så varför inte prova att byta oxfilén nästa gång? Bra för klimatet, bra för dig!

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
229 personer har röstat

Kommentarer

Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!

Cennie

2020-11-04

Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.

Stefan

2020-09-28

Bra recept som blir ännu bättre om man steker en del purjolök att garnera med tillsammans med bacon.

Hans

2017-10-06

Testa liknande recept

Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skomakarlåda om hösten
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med friterad klyftpotatis och rödvinssky
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga