Ett matigt recept på skomakarlåda som är Närkes traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat oxfilé, potatis, mjölk, bacon, rött vin och persilja. Mättar alla magar!
Ingredienser
4 portioner
4
skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
800
g
potatis (mjölig sort)
2 1/2
dl
mjölk
2
msk
smör
1/2
paket bacon (à 140 g)
1
msk
smör till stekning
1
dl
rött vin
2
msk
konc ox- eller kalvfond
2
msk
hackad persilja
1
tsk
salt
1
krm
peppar
För alla
Kontrollera innehållet i fonden, annars fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Klimatanpassa
Bacon och persilja är förträffliga smakkombinationer tillsammans med både kycklingfilé och fläskkarre, så varför inte prova att byta oxfilén nästa gång? Bra för klimatet, bra för dig!
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
219
4 st
Kommentarer
Cennie
2020-11-04
Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!
Stefan
2020-09-28
Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.
Hans
2017-10-06
Bra recept som blir ännu bättre om man steker en del purjolök att garnera med tillsammans med bacon.
Kommentarer
Cennie
2020-11-04Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!
Stefan
2020-09-28Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.
Hans
2017-10-06Bra recept som blir ännu bättre om man steker en del purjolök att garnera med tillsammans med bacon.