Skomakarlåda
Ett matigt recept på skomakarlåda som är Närkes traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat oxfilé, potatis, mjölk, bacon, rött vin och persilja. Mättar alla magar!
Ingredienser
4 portioner
4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
800 g potatis (mjölig sort)
2 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1/2 paket bacon (à 140 g)
1 msk smör till stekning
1 dl rött vin
2 msk konc ox- eller kalvfond
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!
Cennie
2020-11-04Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.
Stefan
2020-09-28Bra recept som blir ännu bättre om man steker en del purjolök att garnera med tillsammans med bacon.
Hans
2017-10-06