Skomakarlåda

180
4
Skomakarlåda

Ett matigt recept på skomakarlåda som är Närkes traditionella landskapsrätt. Du gör den av bland annat oxfilé, potatis, mjölk, bacon, rött vin och persilja. Mättar alla magar!

Skriv ut
Skomakarlåda

Ingredienser

4 portioner
4
skivor oxfilé eller utskuren biff (à 125 g)
800 g
potatis (mjölig sort)
2 1/2 dl
mjölk
2 msk
smör
1/2
paket bacon (à 140 g)
1 msk
smör till stekning
1 dl
rött vin
2 msk
konc ox- eller kalvfond
2 msk
hackad persilja
1 tsk
salt
1 krm
peppar

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Bacon och persilja är förträffliga smakkombinationer tillsammans med både kycklingfilé och fläskkarre, så varför inte prova att byta oxfilén nästa gång? Bra för klimatet, bra för dig!

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

180

Kommentarer

Cennie

11/4/2020

Det låter fint. Måste prova. Lättlagat oxå!

Stefan

9/28/2020

Väldigt gott. Var lite skeptisk till skysåsen men den satt perfekt till köttet och moset.

Hans

10/6/2017

Bra recept som blir ännu bättre om man steker en del purjolök att garnera med tillsammans med bacon.

Testa liknande recept