Helstekt oxfilé med konjakssås

Överraska dina gäster med en underbar middag bestående av saftig, helstekt oxfilé med konjakssås, potatiskaka och haricots verts. Medan din brynta oxfilé eftersteks i ugn gör du en krämig, god sås av bland annat grädde, konjak och schalottenlök.

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g oxfilé i bit
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås:
2 schalottenlökar
2 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
3 msk konjak
2 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 tsk soja
ev salt
Till servering
potatis kaka
och haricots verts (bönor)
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1595 KJ / 382 kCal
Fett22 g
Salt2.5 g
Kolhydrater5 g
Protein34 g
Kommentarer
23 stVill man inte ha löksås så sila bort löken innan man går i med redningen sen grillar man självklart köttet på grillen....
Anders
På tok för hög ugnstemperatur. 110 grader ska det va.
Mona
Ett recept på kött borde ha temperaturer... jag vet men det kan man som receptmakare inte utgå från. Tycker det är väl hög temperatur på ugnen också.
Catarina