Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar i mandelsås (Albondigas con salsa de almendras)

Albondigas con salsa de almendras, ett spanskt namn för rätten köttbullar i mandelsås som passar utmärkt både till middag och som en del av ditt tapasbord kanske? De saftiga köttbullarna får en bra kompanjon i den fräscha mandelsåsen med persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med skalad, pressad vitlök, ägg och vatten till en smidig färs. Krydda med salt och peppar.
  2. Forma färsen till små runda bullar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna, ca 10 min. Ta upp köttbullarna på ett fat så länge.
  3. Sås: Skålla och skala mandeln. Mixa mandeln med persilja, skalad vitlök, olja, vinäger och salt med mixerstav eller i en mixer. Späd med vattnet till lagom såskonsistens. Fördela köttbullarna på små fat och ringla mandelsåsen över.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 1/2 msk vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Till stekning
  • 2 1/2 msk olja
Sås
  • 100 g sötmandel
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 3/4 dl vatten
Lägg till i inköpslistan