Köttbullar i mandelsås (Albondigas con salsa de almendras)
Albondigas con salsa de almendras, ett spanskt namn för rätten köttbullar i mandelsås som passar utmärkt både till middag och som en del av ditt tapasbord kanske? De saftiga köttbullarna får en bra kompanjon i den fräscha mandelsåsen med persilja.
Ingredienser
8 portioner
800 g köttfärs
1 - 2 vitlöksklyftor
1 ägg
2 - 2 1/2 msk vatten
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Till stekning
2 - 2 1/2 msk olja
Sås
100 g sötmandel
1 knippa bladpersilja
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 - 3/4 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegoda köttbullar och såsen var fantastiskt god, med ovanlig smak. Det behövs dock inte så mycket sås som anges i receptet eftrsom den är väldigt smakrik.
Karin
2005-02-28