Ajo blanco
Ajo blanco är en krämig och god soppa som du tillagar genom att mixa bland annat bröd, vitlök, mandlar, olja och vinäger. Soppan får till slut en slät och jämn konsistens och serveras kall med rostad mandel och söta vindruvor.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
4 portioner
150 g sötmandel
200 g vitt matbröd (t ex italienskt lantbröd)
3 dl kallt vatten
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten att mixa med
ca 1 3/4 dl vatten att späda soppan med
3/4 tsk salt
1 krm peppar
3 msk mandelspån
20 gröna vindruvor
olivolja till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vad gör man om man inte tål vitlök? 🙄
Graciela
2021-11-09