Ajo blanco

36
1
Ajo blanco

Ajo blanco är en krämig och god soppa som du tillagar genom att mixa bland annat bröd, vitlök, mandlar, olja och vinäger. Soppan får till slut en slät och jämn konsistens och serveras kall med rostad mandel och söta vindruvor.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Ajo blanco

Ingredienser

4 portioner
150 g sötmandel
200 g vitt matbröd (t ex italienskt lantbröd)
3 dl kallt vatten
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten att mixa med
ca 1 3/4 dl vatten att späda soppan med
3/4 tsk salt
1 krm peppar
3 msk mandelspån
20 gröna vindruvor
olivolja till servering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.

Gör så här

Tips

Servera mandelsoppan riktigt kall. Späd med lite vatten om soppan känns för krämig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentar

Graciela

2021-11-09

Vad gör man om man inte tål vitlök? 🙄