Ajo blanco

Betyg 2.6 av 5.
37 personer har röstat
1
Ajo blanco

Ajo blanco är en krämig och god soppa som du tillagar genom att mixa bland annat bröd, vitlök, mandlar, olja och vinäger. Soppan får till slut en slät och jämn konsistens och serveras kall med rostad mandel och söta vindruvor.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Ajo blanco

Ingredienser

4 portioner
150 g  sötmandel
200 g  vitt matbröd (t ex italienskt lantbröd)
3 dl  kallt vatten
2   vitlöksklyftor
2 dl  olivolja
3 msk  vitvinsvinäger
2 1/2 dl  vatten att mixa med
ca 1 3/4 dl  vatten att späda soppan med
3/4 tsk  salt
1 krm  peppar
3 msk  mandelspån
20   gröna vindruvor
olivolja till servering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.

Gör så här

Tips

Servera mandelsoppan riktigt kall. Späd med lite vatten om soppan känns för krämig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
37 personer har röstat

Kommentar

Vad gör man om man inte tål vitlök? 🙄

Graciela

2021-11-09

Testa liknande recept

Fruktsallad med apelsinläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pimm’s cup
Betyg 2.5 av 5.
83 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glaserad lax med kryddig couscoussallad
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Druvsalsa med hetta
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vindruvsglass
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade vindruvor med vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga