Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Rosastekt kalv tillsammans med sherry- och salviasås gör vem som helst lycklig. Den här lyxiga kötträtten på kalvfilé som helsteks i ugn, bildar utmärkt festsällskap med den smakrika såsen på schalottenlök, sherry, salvia, honung och lite balsamvinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg kalvfilé
2 msk smör
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Sherry- och salviasås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 1/2 dl torr sherry
1 1/2 msk finhackad färsk salvia eller torkad (1 1/2 msk färsk motsvarar 1/2 msk torkad)
1 1/2 msk konc kalvfond
3 dl vispgrädde
1 tsk honung
salt
peppar
1/2 msk balsamvinäger
eventuellt majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Med eller utan lock på kastrullen när såsen ska koka ihop i 15 minuter?
Peter
2023-12-21Hej Peter! Såsen kokar du ihop utan lock. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22En vansinnigt god sås som vi kört flera nyårsaftnar!
Linda
2022-10-13Hej Lilian! Vår rekommendation om butiken endast har 300 g förpackningar är att ta 3 paket. Kan finnas andra storlekar i andra butiker.
Redaktionen
2013-01-08