Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

23
5
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

Rosastekt kalv tillsammans med sherry- och salviasås gör vem som helst lycklig. Den här lyxiga kötträtten på kalvfilé som helsteks i ugn, bildar utmärkt festsällskap med den smakrika såsen på schalottenlök, sherry, salvia, honung och lite balsamvinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg
kalvfilé
2 msk
smör
1 1/2 tsk
salt
1/2 tsk
peppar

Sherry- och salviasås

2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
1 msk
smör
2 1/2 dl
torr sherry
1 1/2 msk
finhackad färsk salvia eller torkad (1 1/2 msk färsk motsvarar 1/2 msk torkad)
1 1/2 msk
konc kalvfond
3 dl
vispgrädde
1 tsk
honung
-
salt och peppar
1/2 msk
balsamvinäger
-
eventuellt majsstärkelse (Maizena)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Använd laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt grädden mot ris, havreeller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Redaktionen

2013-01-08

Hej Lilian! Vår rekommendation om butiken endast har 300 g förpackningar är att ta 3 paket. Kan finnas andra storlekar i andra butiker.

Redaktionen

2013-01-02

Hej! Birgitta & Birgitta! Det ska vara 1/2 msk balsamvinäger och har nu korrigerat detta.

Lilian

2012-12-30

Hej. Är det verkligen 1 kg kalvfilé som används i receptet och inte kalvstek? Har försökt att få tag på 1 kg kalvfilé men förpackningarna på ICA är bara på cirka 300 gram? MVH Liliane Berndtsson

Testa liknande recept