Kalvrullader med citron

2
1
Kalvrullader med citron

Ett härligt recept på kalvrullader med citron som passar bra att servera till fest. Du gör det av bland annat innanlår av kalv eller fläsk, persilja, citron, vitt vin eller sherry, ansjovisfilé och matyoghurt. Snyggt och smakrikt.

Kalvrullader med citron

Ingredienser

4 portioner
4 innanlår av kalv eller fläsk
1 kruka persilja
1 citron
1 dl färskost
2 krm kajennpeppar
1 dl vitt vin eller sherry
1 dl vatten
4 ansjovisfiléer
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 dl finklippt gräslök
smör till stekning
flingsalt
salt och peppar

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut färskosten mot laktosfri cream cheese och använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Annica

2008-11-16

Hittade inte kalvkött så den blev fläskkött istället. Smeten var himelskt god men stark, är man känslig så dra ner på cayennen. Hade varken sherry eller vitt vin men rött funkade det med. Såsen blev kanongod! Anjovisdippen var vi tveksamma till med den var helt ok. Vi hade hemmagjorda klyftpotatisar till. Kommer göra dom igen!