Kalvrullader med citron

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Kalvrullader med citron

Ett härligt recept på kalvrullader med citron som passar bra att servera till fest. Du gör det av bland annat innanlår av kalv eller fläsk, persilja, citron, vitt vin eller sherry, ansjovisfilé och matyoghurt. Snyggt och smakrikt.

Kalvrullader med citron

Ingredienser

4 portioner
4 innanlår av kalv eller fläsk
1 kruka persilja
1 citron
1 dl färskost
2 krm kajennpeppar
1 dl vitt vin eller sherry
1 dl vatten
4 ansjovisfiléer
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 dl finklippt gräslök
smör till stekning
flingsalt
salt
peppar

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Hittade inte kalvkött så den blev fläskkött istället. Smeten var himelskt god men stark, är man känslig så dra ner på cayennen. Hade varken sherry eller vitt vin men rött funkade det med. Såsen blev kanongod! Anjovisdippen var vi tveksamma till med den var helt ok. Vi hade hemmagjorda klyftpotatisar till. Kommer göra dom igen!

Annica

2008-11-16

Testa liknande recept

Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskost med ansjovis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rågbröd med stekt ägg, avokadokräm & kalkon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga