Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kalvrullader med citron

Ett härligt recept på kalvrullader med citron som passar bra att servera till fest. Du gör det av bland annat innanlår av kalv eller fläsk, persilja, citron, vitt vin eller sherry, ansjovisfilé och matyoghurt. Snyggt och smakrikt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Hacka persiljan och finriv det yttersta citronskalet. Blanda med färskost, 1/2 tsk flingsalt och kajennpeppar. 
  2. Banka ut köttet mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Bred kryddröran på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare. 
  3. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna. Häll över vin och vatten. Sänk värmen. Låt koka under lock 5-7 minuter. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Koka ihop skyn några minuter.
  4. Mixa eller mosa ansjovisfiléerna. Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar. Servera med ansjovisdipp, kokt potatis och gärna Smörsvängda gula och gröna bönor.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ut färskosten mot laktosfri cream cheese och använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 innanlår av kalv eller fläsk
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 1 dl färskost
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 dl vitt vin eller sherry
  • 1 dl vatten
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • smör till stekning
  • flingsalt
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan