Kalvrullader med citron
Ett härligt recept på kalvrullader med citron som passar bra att servera till fest. Du gör det av bland annat innanlår av kalv eller fläsk, persilja, citron, vitt vin eller sherry, ansjovisfilé och matyoghurt. Snyggt och smakrikt.
Ingredienser
4 portioner
4 innanlår av kalv eller fläsk
1 kruka persilja
1 citron
1 dl färskost
2 krm kajennpeppar
1 dl vitt vin eller sherry
1 dl vatten
4 ansjovisfiléer
2 dl matyoghurt (10%)
1/2 dl finklippt gräslök
smör till stekning
flingsalt
salt
peppar
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hittade inte kalvkött så den blev fläskkött istället. Smeten var himelskt god men stark, är man känslig så dra ner på cayennen. Hade varken sherry eller vitt vin men rött funkade det med. Såsen blev kanongod! Anjovisdippen var vi tveksamma till med den var helt ok. Vi hade hemmagjorda klyftpotatisar till. Kommer göra dom igen!
Annica
2008-11-16