Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

3
0
Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås kräver lite extra i köket, men det är värt det engagemanget. Köttet är jättegott och tillsammans med morot, palsternacka och rödbeta blir det en smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
800 g kalvfilé (kalvytterfilé alt lamm- eller fläskfilé)
salt
nymalen svartpeppar
2 msk smör

Primörer

600 g färskpotatis
ca 12 knippmorötter
6 små palsternackor
6 små gul- eller rödbetor
10 skidor sockerärtor eller annan böna
3 msk smör
flingsalt

Gräddsås

5 dl kalvbuljong (konc fond+vatten)
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk rödvinbärsgelè
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat. Ersätt smöret med mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2730 KJ / 650 kCal
Fett 26 g
Läs mer om näringsvärden