Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås kräver lite extra i köket, men det är värt det engagemanget. Köttet är jättegott och tillsammans med morot, palsternacka och rödbeta blir det en smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Kalvytterfilé med sommarprimörer och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
800 g  kalvfilé (kalvytterfilé alt lamm- eller fläskfilé)
salt
nymalen svartpeppar
2 msk  smör

Primörer

600 g  färskpotatis
ca 12   knippmorötter
6   små palsternackor
6   små gul- eller rödbetor
10   skidor sockerärtor eller annan böna
3 msk  smör
flingsalt

Gräddsås

5 dl  kalvbuljong (konc fond+vatten)
2 dl  vitt vin
2 dl  grädde
1 msk  rödvinbärsgelè
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt grädden mot mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat. Ersätt smöret med mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett26 g

Testa liknande recept

Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
148 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfrikassé med sparris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Skummig soppa på mandelpotatis och gräslök
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga