Frasiga rotfruktsknyten

22
0
Frasiga rotfruktsknyten

Det här är ett lyxigt och smaskigt tillbehör till exempelvis kött som passar utmärkt vid festligare tillfällen som en nyårsmiddag! Fyll filodeg med härliga rotfrukter som rödbetor, morötter, palsternackor och potatisar, tillsätt lite hasselnötter och timjan– smaksuccé!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Frasiga rotfruktsknyten

Ingredienser

6 portioner
ca 800 g blandade rotfrukter (t ex rödbetor, morötter, palsternackor och potatis)
1 1/2 tsk torkad timjan
1 dl grovhackade hasselnötter
150 g smör + smör till serveringen
1 ägg
1 paket filodeg (à 250 g)
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: uteslut filodegen och bjud den rostade rotfruktsblandningen i portionsskålar.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Läs innehållsdeklarationen på filodegen.
Gör äggfri: läs först innehållsdeklarationen på filodegen. Uteslut ägget och pensla degen enbart med smör. Eller uteslut filodegen och bjud i portionsskålar.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer