Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad
Dessa underbara små gratinerade päronpuckar är ett lyxigt tillbehör till framförallt olika kötträtter på nöt, som till exempel en rosastekt kalvfilé. Päronen och getosten bildar tillsammans med marmeladen på lök, rosmarin, honung och timjan ett välkomponerat smakpar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
6 portioner
200 g getost av chèvretyp
3 päron t ex conference (3 st motsvarar 600 g)
Lökmarmelad
1/2 gul lök
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
1 1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, är det 1,5 olja att fräsa i eller ska den adderas till allt som ska kokas ihop?
Sara
2021-12-31Hej, Då jag inte gillar chevreost har ni någon annan ost som man kan använda i stället?
Susanne
2021-10-31Nu har jag misslyckats med lökmarmeladen två ggr. Oljan separeras och löken bränns, sirapsliknande konsistens uppstår ej. Vad gör jag för fel?
Karin
2017-12-31Hej Karin! Ledsen att du misslyckats! Vi har nu gjort om detta och ändrat lite i receptet. Hoppas det blir bättre! (det blev det för oss) Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-04