Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
4
Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Dessa underbara små gratinerade päronpuckar är ett lyxigt tillbehör till framförallt olika kötträtter på nöt, som till exempel en rosastekt kalvfilé. Päronen och getosten bildar tillsammans med marmeladen på lök, rosmarin, honung och timjan ett välkomponerat smakpar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Ingredienser

6 portioner
200 g getost av chèvretyp
3 päron t ex conference (3 st motsvarar 600 g)

Lökmarmelad

1/2 gul lök
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
1 1/2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Hej, är det 1,5 olja att fräsa i eller ska den adderas till allt som ska kokas ihop?

Sara

2021-12-31

Hej, Då jag inte gillar chevreost har ni någon annan ost som man kan använda i stället?

Susanne

2021-10-31

Nu har jag misslyckats med lökmarmeladen två ggr. Oljan separeras och löken bränns, sirapsliknande konsistens uppstår ej. Vad gör jag för fel?

Karin

2017-12-31

Hej Karin! Ledsen att du misslyckats! Vi har nu gjort om detta och ändrat lite i receptet. Hoppas det blir bättre! (det blev det för oss) Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-01-04

Testa liknande recept

Bakat päron med getost och honung
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Osttallrik med portvinskokt päron och hjortronröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillat päron med lagrad ost och tranbärshonung
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad kalkon med sötpotatis och tranbär
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Baconburgare med blue cheesedressing och grillat päron
Betyg 3.2 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med ädelost, päron och kycklinglever
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga