Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

7
2
Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Dessa underbara små gratinerade päronpuckar är ett lyxigt tillbehör till framförallt olika kötträtter på nöt, som till exempel en rosastekt kalvfilé. Päronen och getosten bildar tillsammans med marmeladen på lök, rosmarin, honung och timjan ett välkomponerat smakpar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Ingredienser

6 portioner
200 g
getost av chèvretyp
3
päron t ex conference (3 st motsvarar 600 g)

Lökmarmelad

1/2
gul lök
2 msk
balsamvinäger
1 msk
honung
1/2 tsk
torkad rosmarin
1 1/2 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost eller smakrik hårdost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Karin

2017-12-31

Nu har jag misslyckats med lökmarmeladen två ggr. Oljan separeras och löken bränns, sirapsliknande konsistens uppstår ej. Vad gör jag för fel?

Redaktionen ICAse

2018-01-04

Hej Karin! Ledsen att du misslyckats! Vi har nu gjort om detta och ändrat lite i receptet. Hoppas det blir bättre! (det blev det för oss) Hälsningar Michelle

Zara

2012-12-25

Lökmarmeladen var supergod, även till citronstekt halloumi med crème fraiche med bitar av soltorkade tomater i.

Testa liknande recept