Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

7
4
Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Dessa underbara små gratinerade päronpuckar är ett lyxigt tillbehör till framförallt olika kötträtter på nöt, som till exempel en rosastekt kalvfilé. Päronen och getosten bildar tillsammans med marmeladen på lök, rosmarin, honung och timjan ett välkomponerat smakpar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Chèvregratinerade päronpuckar med lökmarmelad

Ingredienser

6 portioner
200 g getost av chèvretyp
3 päron t ex conference (3 st motsvarar 600 g)

Lökmarmelad

1/2 gul lök
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
1 1/2 msk olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost eller smakrik hårdost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Sara

2021-12-31

Hej, är det 1,5 olja att fräsa i eller ska den adderas till allt som ska kokas ihop?

Susanne

2021-10-31

Hej, Då jag inte gillar chevreost har ni någon annan ost som man kan använda i stället?

Karin

2017-12-31

Nu har jag misslyckats med lökmarmeladen två ggr. Oljan separeras och löken bränns, sirapsliknande konsistens uppstår ej. Vad gör jag för fel?

Redaktionen ICAse

2018-01-04

Hej Karin! Ledsen att du misslyckats! Vi har nu gjort om detta och ändrat lite i receptet. Hoppas det blir bättre! (det blev det för oss) Hälsningar Michelle