Helstekt fläskfilé med spansk potatissallad
Härlig helstekt fläskfilé med smak av rosmarin. Till fläskfilén serverar du en smakfylld spansk potatissallad och en len ostkräm av matyoghurt och lagrad ost. En riktig festmåltid som dina gäster kommer uppskatta.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
2 msk olivolja
1 blötlagd kvist rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Potatissallad
800 g färskpotatis
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
2 paprikor
2 tomater
20 svarta oliver
basilika
Ostkräm
2 dl matyoghurt
1/2 dl lagrad riven ost
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2253 KJ / 539 kCal
Fett31 g
Salt3.35 g
Kolhydrater31 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Använde rådjur istället för fläsk, fungerade bra det med.
Josefin
2023-12-03Tog creme fraiche till såsen, fetare men godare. Saftigt kött och fräsch sallad.
Maria
2022-06-25Serveras varm eller kall fläskfilé?
Gunnel
2021-07-26Hej Gunnel! Ursäkta sent svar. Det är tänkt att köttet ska serveras varm med tillbehören. Dock går det bra att servera köttet kall också om du föredrar det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-06