Härlig helstekt fläskfilé med smak av rosmarin. Till fläskfilén serverar du en smakfylld spansk potatissallad och en len ostkräm av matyoghurt och lagrad ost. En riktig festmåltid som dina gäster kommer uppskatta.
Ingredienser
4 portioner
500
g
fläskfilé
2
msk
olivolja
1
blötlagd kvist rosmarin
1
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
Potatissallad
800
g
färskpotatis
1/2
dl
olivolja
1
msk
vitvinsvinäger
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
1
vitlöksklyfta
2
paprikor
2
tomater
20
svarta oliver
basilika
Ostkräm
2
dl
matyoghurt
1/2
dl
lagrad riven ost
salt
peppar
För alla
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
44
8 st
Kommentarer
Maria
2022-06-25
Tog creme fraiche till såsen, fetare men godare.
Saftigt kött och fräsch sallad.
Gunnel
2021-07-26
Serveras varm eller kall fläskfilé?
Redaktionen ICAse
2021-08-06
Hej Gunnel! Ursäkta sent svar. Det är tänkt att köttet ska serveras varm med tillbehören. Dock går det bra att servera köttet kall också om du föredrar det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Kommentarer
Maria
2022-06-25Tog creme fraiche till såsen, fetare men godare. Saftigt kött och fräsch sallad.
Gunnel
2021-07-26Serveras varm eller kall fläskfilé?
Redaktionen ICAse
2021-08-06Hej Gunnel! Ursäkta sent svar. Det är tänkt att köttet ska serveras varm med tillbehören. Dock går det bra att servera köttet kall också om du föredrar det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Fia
2021-07-18Potatissalladen och ostkrämen blev en superhit!