Fylld filé
Här är ett läckert och festligt recept på fylld filé. Du fyller fläskfilé med salami, soltorkad tomat och rosmarin och bakar i ugn tillsammans med paprika och ruccola. Servera med klyftpotatis och du har en utsökt och luxuös rätt som alla älskar!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1999
Ingredienser
4 portioner
1 fläskfilé (à 500-600 g)
olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
75 g salami (i tunna skivor av valfri sort)
50 g marinerade soltorkade tomater
några kvistar färsk rosmarin (eller torkad)
Grönsaker
4 paprikor
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 bunt rucolasallad (à ca 50 g)
Till servering
kokt pasta eller klyftpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Vi serverade det hela med ungsstekt klyftpotatis och en kall sås på gräddfil, örtblandning provencale och lite chilisås *mums*
Erika
2011-02-21gör fläskfilen som det står sen gör Ni en hemmalagad tomatsås och gratinerad fläskfilen i ugnen med såsen runt i ett ugnsäkert fat. blir riktigt gott och klyftpotatis till med grönsaker blir fina fisken
Jannike
2007-01-04Jätte enkelt och jätte gott. Lätt att göra när man har många gäster. Vi serverade potatisgratäng till och det var perfekt!
Anette
2006-11-25