Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fylld filé

Här är ett läckert och festligt recept på fylld filé. Du fyller fläskfilé med salami, soltorkad tomat och rosmarin och bakar i ugn tillsammans med paprika och ruccola. Servera med klyftpotatis och du har en utsökt och luxuös rätt som alla älskar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kärna ur paprikorna och skala vitlöken. Skär allt i bitar. Lägg det på ett stort ugnssäkert fat. Häll på lite olja och salta och peppra. Stek grönsakerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  3. Bryn under tiden filén i olivolja i en het stekpanna. Salta och peppra. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva, en halv soltorkad tomat och en rosmarinkvist i varje skåra.
  4. Lägg köttet på samma fat som grönsakerna och stek i 15-20 minuter. Servera med kokt pasta eller klyftpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fläskfilé (à 500-600 g)
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 75 g salami (i tunna skivor av valfri sort)
  • 50 g marinerade soltorkade tomater
  • några kvistar färsk rosmarin (eller torkad)
Grönsaker
  • 4 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 1 bunt ruccolasallad (à ca 50 g)
Till servering
  • kokt pasta eller klyftpotatis
Lägg till i inköpslistan