Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis
Lammracks med vinkokt ragu är en mustig rätt. Lammracksen steks först i het panna och sedan i ugn. Den vinkokta ragun tillagas med paprika, chili och lök. Skivad och rostad potatis i ugn gör receptet vinnande.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg lammracks (eller lammkotlett med ben)
salt
nymalen vitpeppar
1 msk smör till stekning
Ragu
ca 12 schalottenlökar (12 st motsvarar 250 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
1 röd paprika
175 g rökt sidfläsk eller rökt bacon (175 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
1/2 tsk timjan
12 stora gröna oliver
12 stora svarta oliver
1 kvist rosmarin eller torkad rosmarin (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad)
5 dl rödvin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 2 - 2 1/2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
Rostad potatis
ca 700 g potatis
1 dl olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4030 KJ / 960 kCal
Fett72 g
Kommentarer