Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis

Lammracks med vinkokt ragu är en mustig rätt. Lammracksen steks först i het panna och sedan i ugn. Den vinkokta ragun tillagas med paprika, chili och lök. Skivad och rostad potatis i ugn gör receptet vinnande.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ragu: Skala och halvera löken. Kärna ur och strimla chilin. Kärna ur och tärna paprikan.
  2. Skär fläsket i små bitar. Bryn det i en stekpanna i dess eget fett så att det får färg. Tillsätt lök, chili, paprika och timjan. Stek i några minuter.
  3. Tillsätt oliver, rosmarin och rödvin. Sjud under lock i ca 40 minuter. Smaka av ragun med salt och vitpeppar. Red med maizena utrörd i lite vatten.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Potatis: Skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor och skölj väl. Lägg potatisen i en bunke och blanda med oljan. Lägg skivorna styckvis på en plåt med bakplåtspapper. Strö över saltet. Tillaga i ugnen i ca 40 minuter, tills potatisen får lite färg.
  6. Putsa bort senor och hinnor från lammracksen. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en het panna och stek köttet tills det får fin färg på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt.
  7. Stek lammet i ugnen tills innertemperaturen är 56°C, ca 12 minuter. Låt köttet vila i smörpapper i 10-15 minuter.
  8. Värm ragun och rör i smöret. Skär upp lammet och dekorera gärna med rosmarin.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg lammracks (eller lammkotlett med ben)
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör till stekning
Ragu
  • ca 12 schalottenlökar (12 st motsvarar 250 g)
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
  • 1 röd paprika
  • 175 g rökt sidfläsk eller rökt bacon (175 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
  • 1/2 tsk timjan
  • 12 stora gröna oliver
  • 12 stora svarta oliver
  • 1 kvist rosmarin eller torkad rosmarin (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad)
  • 5 dl rödvin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ca 2 1/2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 msk smör
Rostad potatis
  • ca 700 g potatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4030 kJ / 960 kCal
Fett: 72 g
Läs mer om näringsvärden