Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hasselnötsrostad potatis

Ypperlig rostad potatis täckt med hasselnötter och ströbröd. Hasselnötsrostad potatis passar utmärkt att servera till en stadig köttbit, en mustig sås och en fräsch grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka hasselnötterna fint i en mixer. Blanda ströbröd med hasselnötter, ställ åt sidan.
  3. Skala potatisen och skär i tunna skivor utan att skära igenom dem. Lägg dem i en träslev så går det lätt.
  4. Smält smöret i en kastrull. Lägg potatisarna, med den skårade ytan upp, i en smord ugnssäker form. Pensla dem med hälften av smöret och krydda med salt och peppar. Stek dem i ugnen i ca 35 minuter. Pensla med lite mer smör efter halva ugnsstekningen, men spara till ytterligare en pensling.
  5. Pensla smält smör på potatisarna, strö över ströbröd- och hasselnötsblandningen. Stek i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  6. Servera gärna tillsammans med entrecôte, och ugnsbakade grönsaker, se recepten Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron samt Ugnsbakade grönsaker.

För alla

Gör glutenfri: använd specialströbröd fritt från gluten.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 2 msk ströbröd
  • ca 2 kg jämnstor potatis
  • 100 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan