Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad pepparbiff med dragonsmör

Klassisk pepparbiff kan enkelt varieras med olika pepparsorter. Här har vi valt tellicherry, svartpeppar och grönpeppar. Ett läckert aromsmör med färsk dragon, citron och schalottenlök är gott till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dragonsmör: Blanda rumsvarmt smör, finhackad dragon, finhackad schalottenlök, finrivet skal av citron och salt. Klicka ut på bakplåtspapper
    eller plastfolie. Rulla ihop till en tajt rulle. Lägg i frysen fram till servering.
  2. Pepparbiff: Blanda pepparsorterna och saltet. Gnid in köttskivorna med kryddblandningen. Låt vila medan grilkolen får en askgrå färg.
  3. Grilla köttet. Vänd det gärna flera gånger, det är en myt att det bara får vändas en gång.
  4. Låt det vila en kort stund innan det serveras. Skär smöret i skivor och servera till köttet.

För alla

Dragonsmör: Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Pepparbiff: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Dragonsmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 msk finhackad dragon
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 krm salt
Pepparbiff
  • 4 skivor biff eller entrecôte (à 150-250 g, gärna med fettkappan kvar)
  • 2 tsk tellicherry-peppar eller grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk mortlad grönpeppar
  • 1/2 tsk mortlad kryddpeppar
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan