Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Betyg 3.5 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Festlig helstekt entrecôte kryddad med grönpeppar, dragon och citron. Till köttet har du en robust sås av rostad vitlök, rött vin och kalvfond. Du serverar entrecôten i skivor med rostad potatis och ugnsbakade grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Helstekt entrecôte med grönpeppar och citron

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg entrecôte (hel bit)

Grönpepparblandning

4 msk torkad grönpeppar
2 msk torkad dragon
finrivet skal av 2 citroner
1 dl olivolja

Vitlökssås

2 hela vitlökar
2 msk olja
2 msk tomatpuré
3 1/2 dl rött vin
2 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1/2 dl balsamvinäger
2 msk rå-/ rörsocker
1/2 msk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

00:10:00
00:02:00
01:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gjorde rätten till nyår med kalventrecote Hur gott och fesligt som helst

    Lars

Testa liknande recept

  • Peppargrillad entrecôte
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad pepparbiff med dragonsmör
    Betyg 3.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ädelfärskost med grönpeppar
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Senapsstekt entrecôte
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Entrecôte med örtsås
    Betyg 2.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad