Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Entrecôte med örtsås

Saftig smörstekt entrecôte, mjuk bakad potatis, himmelskt vitlökssmör och en gräddig sås av vin, vitlök och hackad persilja. Servera med en grönsallad. En klassiker.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Borsta potatisen och stick några hål i den. Tillaga potatisen i ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.
  3. Vitlökssmör: Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda med smör, ställ kallt. 
  4. Sås: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 minuter.
  5. Tillsätt vin och dragon. Låt koka ihop till hälften. Rör ut majsstärkelsen i grädden och vispa ner i såsen. Låt sjuda ca 2 minuter.
  6. Tillsätt persiljan. Smaka av med salt.
  7. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i smör ca 3 minuter på varje sida. Servera gärna kött, sås, vitlökssmör och potatis med en grönsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 skiva entrecôte (à ca 200 g)
  • 1 bakpotatis
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Vitlökssmör
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
Sås
  • 1/2 schalottenlök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 2 krm maizena majsstärkelse
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk hackad persilja
  • salt
Lägg till i inköpslistan