Entrecôte med örtsås
Saftig smörstekt entrecôte, mjuk bakad potatis, himmelskt vitlökssmör och en gräddig sås av vin, vitlök och hackad persilja. Servera med en grönsallad. En klassiker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 skiva entrecôte (à ca 200 g)
1 bakpotatis
1 msk smör
1 krm salt
1 krm peppar
Vitlökssmör
1/2 vitlöksklyfta
1 msk smör
Sås
1/2 schalottenlök
1/2 liten vitlöksklyfta
1/2 msk smör
2 msk vitt vin
1/2 tsk torkad dragon
1/2 tsk majsstärkelse
2 msk vispgrädde
1 msk hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lagade såsen idag och tyckte att den var snabb, enkel och god.
Camilla
2021-01-16Ta bort den från receptsamlingen. Synd att slösa massa ingredienser på nåt som inte går att äta
Christina
2020-08-21Hej Christina! Tack för din kommentar. Nu har vi provlagat om örtsåsen och gjort vissa förändringar i mängderna. Hoppas du vill laga rätten igen och att såsen uppskattas. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-08Instämmer, såsen är inte god. Försökte balsnsera syran med lite honung, men nej! Gör nån annan sås.
Gunnevi
2020-04-17