Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Primör- och kasslersallad

En delikat primör- och kasslersallad är perfekt att avnjuta ute i solen! Låt dina spröda primörer koka några minuter medan du gör en sötsyrlig tomat- och löksalsa och snabbt steker den salta kasslern på grillen. Servera direkt och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor.
  3. Skölj tomaterna, halvera och gröp ur kärnorna. Skala och finhacka löken och vitlöken. Tärna tomatköttet och nektarinen smått. Riv skalet från limen.
  4. Blanda tomat och lök med olivolja, vinäger, limeskal och socker. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Skär blasten av morötterna och koka dem i ca 8 minuter i saltat vatten. Koka lök och blomkålsbuketter i saltat vatten i 4-5 minuter. Bryt av den nedre delen av sparrisen och koka topparna i saltat vatten i ca 2 minuter.
  6. Grilla kasslern 1-2 minuter på varje sida.
  7. Servera kasslern tillsammans med primörer och salsan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kassler
  • 4 tomater
  • 1 schalottenlök eller salladslök (1 schalottenlök motsvarar 4 salladslökar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nektarin
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk farinsocker eller vanligt strösocker
  • salt och peppar
  • 8 knippmorötter
  • 8 färska lökar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 8 sparrisar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!