Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad flankstek/flappstek med bacon- och pepparrotsdipp samt cruditéesallad

US Beef Flankstek/flappstek är ett smakrikt nötkött som går snabbt att grilla. Extra mör blir den grillade flanksteken/flappsteken om du serverar den i tunna skivor skurna tvärs över köttfibrerna. En krispig sallad med tunnhyvlade rädisor, salladslökar och fänkål är ett fräscht tillbehör till det möra US Beef-köttet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bacon- och pepparrotsdipp: Strimla baconet fint och stek det knaprigt. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda bacon med senap, crème fraiche och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Cruditéesallad: Skala morötterna. Ansa och skär bort rotstocken från fänkålen. Hyvla morötterna och fänkålen tunt med mandolin eller osthyvel. Ansa och skiva rädisorna tunt. Lägg gärna fänkål, rädisor och morötter i iskallt vatten någon timme så blir de ännu krispigare.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Skala, kärna ur och hyvla gurkan på samma sätt som morötterna och fänkålen. Strimla salladslöken fint.
  5. Häll av vattnet från morötter, fänkål och rädisor och låt det rinna av ordentligt. Lägg de avhällda grönsakerna, äpple, gurka och salladslök i en skål.
  6. Blanda en dressing av olja och citronsaft, smaksätt med salt och peppar. Blanda den med salladen vid servering.
  7. Flankstek/flappstek: Skär några snitt i steken ca 2 mm. Grilla flanksteken/flappsteken 3-4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Skiva köttet.
  8. Servera flanksteken med bacon- och pepparrotsdipp och cruditéesallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g US Beef flankstek (Flank Steak)/flappstek
Bacon- och pepparrotsdipp
  • 140 g skivat bacon
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk färsk, riven pepparrot
  • salt och peppar
Cruditéesallad
  • 4 knippmorötter
  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor
  • 1 grönt äpple
  • 1 liten gurka
  • 6 salladslökar
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2928 kJ / 700 kCal