Grillad flankstek/ flappstek med bacon- och pepparrotsdipp samt cruditéesallad

US Beef Flankstek/flappstek är ett smakrikt nötkött som går snabbt att grilla. Extra mör blir den grillade flanksteken/flappsteken om du serverar den i tunna skivor skurna tvärs över köttfibrerna. En krispig sallad med tunnhyvlade rädisor, salladslökar och fänkål är ett fräscht tillbehör till det möra US Beef-köttet.

Ingredienser
4 portioner
600 g US Beef flankstek (Flank Steak)/flappstek
Bacon- och pepparrotsdipp
140 g skivat bacon
2 msk skånsk senap
2 dl lätt crème fraiche
2 msk färsk, riven pepparrot
salt och peppar
Cruditéesallad
4 knippmorötter
1 fänkål
1 knippe rädisor
1 grönt äpple
1 liten gurka
6 salladslökar
6 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
salt och svartpeppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2928 KJ / 700 kCal
Fett49.2 g
Kolhydrater19.4 g
Protein43.1 g
Kommentar
Jättegott och jättefräscht. Tog lite mer pepparrot än vad som stod. Köttresterna gjorde jag en toast på till lunch. Mums det med
Åsa
2023-03-05