Grillad flankstek/ flappstek med bacon- och pepparrotsdipp samt cruditéesallad

6
0
Grillad flankstek/flappstek med bacon- och pepparrotsdipp samt cruditéesallad

US Beef Flankstek/flappstek är ett smakrikt nötkött som går snabbt att grilla. Extra mör blir den grillade flanksteken/flappsteken om du serverar den i tunna skivor skurna tvärs över köttfibrerna. En krispig sallad med tunnhyvlade rädisor, salladslökar och fänkål är ett fräscht tillbehör till det möra US Beef-köttet.

Grillad flankstek/flappstek med bacon- och pepparrotsdipp samt cruditéesallad

Ingredienser

4 portioner
600 g US Beef flankstek (Flank Steak)/flappstek

Bacon- och pepparrotsdipp

140 g skivat bacon
2 msk skånsk senap
2 dl lätt crème fraiche
2 msk färsk, riven pepparrot
salt och peppar

Cruditéesallad

4 knippmorötter
1 fänkål
1 knippe rädisor
1 grönt äpple
1 liten gurka
6 salladslökar
6 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
salt och svartpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2928 KJ / 700 kCal
Fett 492 g
Kolhydrater 194 g
Protein 431 g
Läs mer om näringsvärden