Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Stingig squashsalsa

Lättlagad squashsalsa som med sin stingigt heta smak blir himmelsk tillsammans med allt ifrån fisk till kyckling, kött och kalkon. Salsan blir även en vacker färgklick på middagsbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och småtärna squash. Skölj, kärna ur och småtärna röd paprika.
  2. Skala och finhacka bananschalottenlök eller schalottenlökar.
  3. Blanda olja med wasabipasta i en skål. Tillsätt pressad citronjuice och salt. Vänd ner squash, paprika och lök.
  4. Ställ kallt ca 1 timme.

Tips

Passar till: Fisk, grillade grönsaker, kyckling och kalkon.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 bananschalottenlök (1 motsvarar 2-3 schalottenlökar)
  • 3 msk olja
  • 1 msk wasabipasta
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 krm salt
Lägg till i inköpslistan