Helenas hummus

Betyg 2.5 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Helenas hummus

Helenas hummus, eller kikärtsröra, är ett smarrigt pålägg på din smörgås eller som dip till grönsakerna. Kikärtor är grunden i hummusen, som får smak av bland annat vitlök, chili, tahini och spiskummin. Enkelt och gott.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Helenas hummus

Ingredienser

3 dl
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 skalade och hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad och hackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tahini
2 tsk spiskummin
rivet skal och juice av 1 citron
2 krm salt
3/4 dl rapsolja
alfalfagroddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Har haft hummus i kylskåpet i 10 dagar. Kan man steka eller koka upp hummus eller är det bara att slänga den?

    Monica

    Hej Monica! Kolla först om den är ätbar genom att titta, lukta och smaka på den. Ser du synlig mögel så släng den. Om den luktar och smakar bra så kan du antingen äta den eller använda i annan matlagning. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Hummus
    Betyg 3.9 av 5.431 personer har röstat
    Receptet har 47 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gul hummus
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetshummus
    Betyg 4.4 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paprikahummus
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kikärtsröra med sesam och rödbetor
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sötpotatishummus med rostad mandel
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad