Hel kyckling i ugn med apelsin, rosmarin och sötpotatisgratäng

Laga hel kyckling i ugn! Låt kycklingen ta smak av vitlök, apelsin och rosmarin, servera tillsammans med en krämig sötpotatisgratäng med fetaost, och du har en riktigt mustig och värmande middag som lagar sig själv i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Ingredienser
6 portioner
Kyckling
2 rivna vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
2 msk finrivet apelsinskal
2 msk olivolja
1 msk hackad rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1 hel kyckling (à ca 1 1/2 kg)
Sötpotatisgratäng
1 1/2 kg sötpotatis
150 g fetaost
5 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 msk färsk rosmarin eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3/4 tsk salt
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4541 KJ / 1083 kCal
Fett73 g
Salt4 g
Kolhydrater49 g
Protein56 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stJätte god! Men minska vätskan till gratängen. Iaf 1dl mindre mjölk
Angelica
För mycket vätska annars riktigt gott, bra med salta osten mot sötpotatisen.
Fredrik
Mjölk
Leif
För mycket grädde och
Leif