Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronfylld kyckling

Frisk och smaklig citronfylld kyckling. Med timjan, rosmarin, citron och vitlök får kycklingen en delikat och effektfull smak. Komplett måltid med stekt potatis och knapriga grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om djupfryst används. Torka kycklingen invändigt med hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på  200°C.
  3. Skölj och skiva citronen. Skala vitlöksklyftorna. Fyll kycklingen invändigt och under skinnet med citronskivor, hela vitlöksklyftor, örtkryddor, salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med oljan. Stek i nedre delen av ugnen ca 50 min. Ös kycklingen några gånger med stekskyn. Kontrollera att kycklingen är helt färdigstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Skär upp kycklingen i portionsbitar.
  6. Servera med skyn, stekt potatis och kokta grönsaker, t ex morötter, sockerärter eller bitar av squash.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk eller djupfryst kyckling (à ca 1,3 kg )
  • 1 citron
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 färska timjankvistar
  • 2 färska rosmarinkvistar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan