Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chili- och apelsingrillad kyckling

För en lite festligare variant av kyckling så kan du testa att grilla kycklingen i ugn tillsammans med chilifrukt, apelsin, rönnbärsgelé och tomatsalsa. Servera kycklingen med ris och njut av alla härliga smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Halvera kycklingen, gnid in den generöst med salt och peppar.
  3. Dela, kärna ur och grovhacka jalapeñon. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet av apelsinen och pressa ur juicen från halva apelsinen (för 4 port).
  4. Vispa ihop chilifrukten, apelsinrasp, apelsinjuice, tomatsalsa och rönnbärsgelé i en kastrull. Låt koka ihop tills ca 1/3 av vätskan återstår eller till en lite simmig konsistens.
  5. Lägg kycklingen, skinnsidan upp, på en ugnsplåt. Pensla alla sidor med såsen tills den tar slut. Skiva resterande apelsin i tunna skivor och fördela ovanpå kycklingen.
  6. Ugnsstek i ca 45 minuter, tills köttsaften är helt klar. Ös kycklingen ett par gånger under stekningens gång.

Stekta palsternacksstavar och kokt basmatiris passar till (båda ingår i näringsberäkningen).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor kyckling (à ca 1 1/2 kg)
  • salt och peppar
  • 1 chilifrukt, helst jalapeño
  • 1 apelsin
  • 1 dl mild tomatsalsa
  • 2 dl rönnbärsgelé
Till servering
  • basmatiris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2554 kJ / 609 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden