Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ingefärskyckling med tomater och oliver

Livfull ingefärskyckling med tomater och oliver är en middagsrätt med starka, friska smaker som tillagas på ungefär en timme. Servera kycklingen med kokt ris och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om den är djupfryst. Torka den invändigt med hushållspapper.
  2. Skala och riv ingefäran. Krydda kycklingen invändigt med hälften av ingefäran, pressad vitlök, salt och citronpeppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Pensla ovanpå med olja.
  3. Skölj och tärna tomaterna och blanda med resten av ingefäran. Lägg tomathacket runt kycklingen. Stek den i 200°C, i nedre delen av ugnen, ca 1 tim. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Köttsaften ska vara klar och inte rosafärgad.
  4. Ta upp kycklingen på en skärbräda och dela den i mindre bitar. Lägg tillbaka kycklingbitarna i tomatskyn och strö över oliver och persilja. Servera med kokt ris och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1,2 kg)
  • 50 g ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 msk olja
  • 4 stora tomater
  • 20 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?