Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Havskräftor med vitlök och persilja

Skaldjur ska grillas hett! Persiljan och vitlöken ger kräftorna en smak från trakterna kring Medelhavet. Tänk på att portionerna i receptet är tänkta som förrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela havskräftorna på längden. Lägg dem i en eldfast form.
  2. Lägg en björkvedsklabb på glöden i grillen. Ställ ner formen när vedklabben börjat glöda och lägg på locket. Det ska vara rätt varmt i grillen, cirka 250˚C. Ta ut efter några minuter.
  3. Skala och hacka Rökt vitlök. Rör ihop den med persiljan och olivoljan i en liten skål. Pensla de grillade havskräftorna rikligt med oljan.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 havskräftor (gärna fler)
  • 2 vitlöksklyftor (gärna rökt vitlök, se länk nedan under steg 3)
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 899 kJ / 215 kCal