Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Helgrillad ananas

En helgrillad ananas är bådes sött och syrligt, och en alldeles alldeles underbar grillad dessert. Skär bort botten och skalet på ananasen, men låt bladtofsen vara kvar och agera handtag. Serveras med härligt kall glass, gärna romrussin!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort botten på ananaserna. Skär bort skalet men behåll bladtofsen ovanpå frukten. Den är bra att hålla i.
  2. Häll sockret i en gjutjärnspanna och ställ den direkt i elden/glöden. Lägg i ananaserna när sockret börjar smälta. Vrid runt dem så att de blir täckta av karamelliserat socker.
  3. Ta upp pannan med ananaserna och ställ den på galler i grillen i stället. Lägg på locket och justera spjällen så att du får medelvärme, cirka 175˚C. Baka frukten tills den blir mjuk rakt igenom, det tar ungefär 30 minuter.
  4. Till servering: Skär i skivor och servera med glassen.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri glass.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i glassen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 ananaser
  • 3 dl socker
Till servering
  • glass med romrussinsmak
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1450 kJ / 347 kCal