Havrekex
Hemmagjorda spröda havrekex är perfekta för julens ostbricka, julbord eller fikastund. Till detta recept på havrekex med bakpulver behöver du bland annat smör, mjölk, havregryn och farinsocker. Skippa sesamfrön om du vill ha mer gammaldags havrekex.
Ingredienser
ca 20 st
150 g smör
1 dl mjölk
3 dl havregryn (3 dl motsvarar ca 120 g)
1/2 dl sesamfrön
1 msk farinsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl (180 g)
1/2 tsk bakpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kex på 20 st.
Energi504 KJ / 120 kCal
Fett7.4 g
Salt0.29 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentar
Varför blir det bara smulor av mina kex? Går sönder så fort jag tar i dem.
Kerstin
2024-02-05Hej Kerstin! Vi har precis provlagat kexen och dom höll ihop för oss. Kan det vara så att du kavlade lite för tunt? Eller så kanske ugnarna skiljer sig åt. Svårt att veta när det gäller bakning dessvärre. Bättre lycka nästa gång! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-06