Juligt fröknäcke

Gör eget glutenfritt fröknäcke till jul, utan majsmjöl och med juliga smaker av ingefära och kanel. Lika gott att servera med en bit julskinka som en skiva vällagrad ost. Att bjuda på hembakt knäckebröd brukar ge en och annan pluspoäng, dessutom är det superlätt att göra.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsberäkningen är på en sats knäcke.
Energi7754 KJ / 1853 kCal
Fett156 g
Salt7.02 g
Kolhydrater78 g
Protein50 g
Kommentarer
17 stMitt fröknäcke fastnade i bakplåtspappret - som bokstavligen blev som ett helt extra skinn över hela? Vad gjorde jag för fel? Tips?
Timo
Hej Timo! Synd att det inte blev bra. Svårt att säga vad som gick fel men om du av misstag använt smörpapper istället för bakplåtspapper kanske det kan vara en förklaring. Om du provar igen, var noga med att använda bakplåtspapper. Lycka till! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Ursäkta språket men satan så gott! Jag minskade på saltet utifrån övriga kommentarer. Tog kanske 3/4tsk, tycker det blev rätt så salt ändå. Kommer absolut göra detta knäcke igen, då testar jag nog att minska ytterligare lite på saltet.
Anna
Jättegott knäcke, äter det hela året.
Anna
Gott och enkelt att göra!
Maria
Supergott och lätt att baka
Anna
Hej Gjorde denna julknäcke använd rismjöl, olivolja, pepparkaks krydda, istället för ingefära det ble gott o Omtyckt gick fort åt , tog ett bra tag förlagt recept men nu skrivet ner det. Synd att det blev så lite ,gärna mer recept utan glutenfri mjölkprotiner oägg
Britt
Det bästa, godaste fröknäcket!!!!
Jeanette
Finns det någon Jansson frestande utan grädde mjölkprotiner, liaså mjölkallergi vad ersätta vätskan med
Britt
Hej Gjorde denna julfröknäcke bytte ut ingefära mot 1tsk pepparkakskrydda glömde 1tsk farinsocker,5 dl rapsolja mot olivolja , den blev bra lite smak får ha mera salt o farinsocker lätt att göra super nöjd tack.
Britt
Vad hade ni glömt i receptet, vara rena vattnet.
Irene
Hej Irene! Tack för din kommentar, mängderna stämmer. Lät du smeten stå och svälla 15 minuter? Då utvecklar linfröna en geléaktigt bindningsmedel och smeten blir lagom tjock att kavla ut mellan bakplåtspapper. Hoppas du provar igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket