Juligt fröknäcke

Betyg 3.6 av 5.88 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Juligt fröknäcke

Gör eget glutenfritt fröknäcke till jul, utan majsmjöl och med juliga smaker av ingefära och kanel. Lika gott att servera med en bit julskinka som en skiva vällagrad ost. Att bjuda på hembakt knäckebröd brukar ge en och annan pluspoäng, dessutom är det superlätt att göra.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Juligt fröknäcke

Ingredienser

1 sats
1 dl rismjöl
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
2 tsk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja

Gör så här

00:15:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Mitt fröknäcke fastnade i bakplåtspappret - som bokstavligen blev som ett helt extra skinn över hela? Vad gjorde jag för fel? Tips?

    Timo

    Hej Timo! Synd att det inte blev bra. Svårt att säga vad som gick fel men om du av misstag använt smörpapper istället för bakplåtspapper kanske det kan vara en förklaring. Om du provar igen, var noga med att använda bakplåtspapper. Lycka till! Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Ursäkta språket men satan så gott! Jag minskade på saltet utifrån övriga kommentarer. Tog kanske 3/4tsk, tycker det blev rätt så salt ändå. Kommer absolut göra detta knäcke igen, då testar jag nog att minska ytterligare lite på saltet.

    Anna

  • Jättegott knäcke, äter det hela året.

    Anna

  • Gott och enkelt att göra!

    Maria

  • Supergott och lätt att baka

    Anna

  • Hej Gjorde denna julknäcke använd rismjöl, olivolja, pepparkaks krydda, istället för ingefära det ble gott o Omtyckt gick fort åt , tog ett bra tag förlagt recept men nu skrivet ner det. Synd att det blev så lite ,gärna mer recept utan glutenfri mjölkprotiner oägg

    Britt

  • Det bästa, godaste fröknäcket!!!!

    Jeanette

  • Finns det någon Jansson frestande utan grädde mjölkprotiner, liaså mjölkallergi vad ersätta vätskan med

    Britt

  • Hej Gjorde denna julfröknäcke bytte ut ingefära mot 1tsk pepparkakskrydda glömde 1tsk farinsocker,5 dl rapsolja mot olivolja , den blev bra lite smak får ha mera salt o farinsocker lätt att göra super nöjd tack.

    Britt

  • Vad hade ni glömt i receptet, vara rena vattnet.

    Irene

    Hej Irene! Tack för din kommentar, mängderna stämmer. Lät du smeten stå och svälla 15 minuter? Då utvecklar linfröna en geléaktigt bindningsmedel och smeten blir lagom tjock att kavla ut mellan bakplåtspapper. Hoppas du provar igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per sats

Näringsberäkningen är på en sats knäcke.
Energi7754 KJ / 1853 kCal
Fett156 g
Salt7.02 g
Kolhydrater78 g
Protein50 g

Testa liknande recept

  • Julbröd i form
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lök och pumpachutney
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria tekakor
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri focaccia
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Leifs frukostbröd med gojibär
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oopsies
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad