Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Juligt fröknäcke

Glutenfritt fröknäcke med juliga smaker av ingefära och kanel. Lika gott att servera till med en bit julskinka som en skiva vällagrad ost. Att bjuda på sitt eget hembakta knäckebröd brukar ge en och annan pluspoäng, inte är det särskilt svårt att göra heller.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Koka upp vattnet och häll över mjöl- och fröblandningen. Tillsätt oljan och rör runt så att allt blandar sig. Låt stå och svälla 15 minuter.
  4. Tryck ut smeten tunt på en bakpappersklädd plåt med fuktad hand. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.
  5. Dra över bakplåtspappret med knäcket på ett galler. Låt svalna och bryt sedan i bitar. Förvara knäcket torrt.

Näringsberäkningen är på en sats knäcke.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7754 kJ / 1853 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer