Juligt fröknäcke
Gör eget glutenfritt fröknäcke till jul, utan majsmjöl och med juliga smaker av ingefära och kanel. Lika gott att servera med en bit julskinka som en skiva vällagrad ost. Att bjuda på hembakt knäckebröd brukar ge en och annan pluspoäng, dessutom är det superlätt att göra.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
1 sats
1 dl rismjöl
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
2 tsk farinsocker
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1 tsk salt
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsberäkningen är på en sats knäcke.
Energi7754 KJ / 1853 kCal
Fett156 g
Salt7.02 g
Kolhydrater78 g
Protein50 g
Kommentarer
Mitt fröknäcke fastnade i bakplåtspappret - som bokstavligen blev som ett helt extra skinn över hela? Vad gjorde jag för fel? Tips?
Timo
2023-11-27Hej Timo! Synd att det inte blev bra. Svårt att säga vad som gick fel men om du av misstag använt smörpapper istället för bakplåtspapper kanske det kan vara en förklaring. Om du provar igen, var noga med att använda bakplåtspapper. Lycka till! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-28Ursäkta språket men satan så gott! Jag minskade på saltet utifrån övriga kommentarer. Tog kanske 3/4tsk, tycker det blev rätt så salt ändå. Kommer absolut göra detta knäcke igen, då testar jag nog att minska ytterligare lite på saltet.
Anna
2022-12-21Jättegott knäcke, äter det hela året.
Anna
2022-11-23