Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Knäckebröd med frön

Knaprigt hembakat knäckebröd med olivolja och sesamfrö, linfrö och solros- eller pumpakärnor. Enkelt att baka själv och grädda i ugnen. Förgrädda, skär upp i lagom bitar och grädda lite till. Gott till skinkmackan med senap, eller att toppa med inlagd sill och kall potatis. Givet på julbordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet.
  3. Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 25-30 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Brödet är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt.

Ingredienser

Portioner: 30 bitar
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 1/2 dl hela linfrön eller chiafrön
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 204 kJ / 49 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer