Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Knäckebröd med frön

(21)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Knaprigt hembakat knäckebröd med olivolja och sesamfrö, linfrö och solros- eller pumpakärnor. Enkelt att baka själv och grädda i ugnen. Förgrädda, skär upp i lagom bitar och grädda lite till. Gott till skinkmackan med senap, eller att toppa med inlagd sill och kall potatis. Givet på julbordet!

Ingredienser

Portioner: 30 bitar
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
  • 1/2 dl hela linfrön eller chiafrön
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet och oljan och rör om till en lös smet.
  3. Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut plåten och skär eller sporra i så stora bitar du vill ha. Grädda ytterligare 25-30 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

För alla

Brödet är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfritt: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.

Näringsberäkningen är beräknad per bit.

Näringsvärde
Per portion

Energi
204 kJ / 49 kCal
Läs mer om näringsvärden