Knäckebröd med frön
Knaprigt hembakat knäckebröd med olivolja och sesamfrö, linfrö och solros- eller pumpakärnor. Enkelt att baka själv och grädda i ugnen. Förgrädda, skär upp i lagom bitar och grädda lite till. Gott till skinkmackan med senap, eller att toppa med inlagd sill och kall potatis. Givet på julbordet!
Ingredienser
30 bitar
1 dl sesamfrö
1 dl solrosfrön eller pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön eller chiafrön
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Energi204 KJ / 49 kCal
Fett3.2 g
Salt0.12 g
Kolhydrater3.3 g
Protein1.4 g
Kommentarer
Super. Enkelt och snabbt Anita i Västerås
Astrid inez ani
2024-11-14Även gjort med chillifrön. Lika gott.
Birgitta
2023-11-29Kanongott. Med lite koriander och flingsalt och lite vallmofrön blev det sagolikt.
Birgitta
2023-11-22