Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Baka glutenfria havrekakor till fikat! Dessa kakor utan vete smaksätts med vaniljsocker, kanel, russin och pekannötter. Kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat uppskattas av alla som får smaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Vispa smör, socker och farinsocker luftigt. Tillsätt ägget.
  3. Blanda majsstärkelse, kanel, vaniljsocker, salt och bakpulver. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och pekannötter.
  4. Klicka ut degen till ca 18 kakor (för 18 st) på bakpappersklädda plåtar. Platta till degen lite. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter tills kakorna är gyllene. Låt svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 18 st
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 8 dl glutenfria havregryn framställda av ren havre
  • 2 dl russin
  • 2 dl grovhackade pecannötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer