Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

33
13
Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Baka glutenfria havrekakor till fikat! Dessa kakor utan vete smaksätts med vaniljsocker, kanel, russin och pekannötter. Kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat uppskattas av alla som får smaka.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter

Ingredienser

ca 18-20 st stora
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1/2 dl majsstärkelse
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
8 dl glutenfria havregryn framställda av ren havre
2 dl russin
2 dl grovhackade pecannötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Tips

Vill du ha mindre kakor så klicka ut degen till ca 35 kakor och baka av dem i 175°C i ca 12 min.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Inger

2022-02-18

Alldeles för söta. Ska minska på sockret nästa gång.

Annika

2022-01-09

Detta är mina absoluta favoritkakor! Jättegoda! Brukar dessutom göra dem mjölkproteinfria .

Ulla

2021-12-16

Tyckte inte de var särskilt goda! Jag fick 45 kakor ändå inte särskilt små Hade man gjort 18 som föreslogs måste de ha blivit pannkakstora!

Näringsvärde per portion

Energi 1075 KJ / 257 kCal
Fett 14 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden