Korintkakor

Korinter smakar och påminner en hel del om russin till utseendet, fast lite mindre i storleken. Du blandar mjöl, bakpulver och korinter och rör ner dem i smörblandningen. Blir i klara i ugnen på under 10 minuter. Mums till julkaffet!

Ingredienser
ca 20 st
100 g rumstempererat smör
1/2 dl socker
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk bakpulver
1 dl korinter (ca 50 g)
För alla
Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi311 KJ / 74 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Inte bra. Platta, tråkiga flyter ut på plåten.
Åke
2023-11-25Jag har korinter som är väldigt torra. Kan jag blötlägga dem innan? Så att de inte drar åt sig fukt från det andra och kakorna blir torra.
Ellinore
2023-11-02Hej Ellinore! Ja det bör gå bra men tänk på att inte för mycket av vätskan följer med så degen blir blöt. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-08Enkla, snabba och goda
Rose-marie
2022-10-29