ÖVER 60 MIN | Medel

Hasselnötspannkaka

Älskar du pannkaka i ugn men vill testa något nytt och spännande? Då borde du laga den här makalösa hasselnötspannkakan. Den fluffiga pannkaksdegen tillsammans med de knapriga nötterna och salta sidfläsket gör ugnspannkakan fantastisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär lökar och äpplen i klyftor. Lägg tärnat rökt sidfläsk, lök och äpple i en långpanna och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. 
  3. Rosta hasselnötter i torr stekpanna tills de får lite färg. Gnugga av skalet med en handduk. Hacka nötterna grovt.
  4. Blanda vetemjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken, vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen, ett i taget. 
  5. Ta ut långpannan och häll smeten över äppelfläsket. Strö över nötter och färsk hackad timjan. Ställ in i ugnen i ytterligare ca 25 minuter.
  6. Till servering: Servera gärna pannkakan med lingonsylt.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättnings produkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små gula lökar
  • 4 syrliga äpplen
  • 200 g tärnat rökt sidfläsk
  • 75 g hasselnötter (75 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk hackad färsk timjan
Till servering
  • lingonsylt