Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hasselnötspannkaka

Älskar du pannkaka men vill testa något nytt och spännande? Då borde du laga den här makalösa hasselnötspannkakan. Den fluffiga pannkaksdegen tillsammans med de knapriga nötterna och salta sidfläsket gör pannkakan fantastisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär lökar och äpplen i klyftor. Lägg tärnat rökt sidfläsk, lök och äpple i en långpanna och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. 
  3. Rosta hasselnötter i torr stekpanna tills de får lite färg. Gnugga av skalet med en handduk. Hacka nötterna grovt.
  4. Blanda vetemjöl och 1/2 tsk salt. Tillsätt 3 dl mjölk, vispa till en slät smet. Vispa ner 3 dl mjölk och ägg, ett i taget. 
  5. Ta ut långpannan och häll smeten över äppelfläsket. Strö över nötter och färsk hackad timjan. Ställ in i ugnen i ytterligare ca 25 minuter.  Servera med lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små gula lökar
  • 4 syrliga äpplen
  • 200 g tärnat rökt sidfläsk
  • 75 g hasselnötter (75 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk hackad färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?