Vegospett med äpple- och morotsyoghurt

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Vegospett med äpple- och morotsyoghurt

Supergoda vegospett gjorda på formbar vegofärs. Du tillagar dem i ugnen samtidigt som potatisklyftorna och serverar rätten tillsammans med en fräsch äpple- och morotsyoghurt. Mums!

Vegospett med äpple- och morotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
1   liten gul lök (à ca 50 g)
1/2 dl  ströbröd
1 msk  majsstärkelse
1 dl  matlagningsgrädde
3 tsk  italiensk salladskrydda
3 krm  salt
2 krm  svartpeppar
450 - 500 g  fryst formbar vegofärs (gärna baljväxtfärs) (Anamma)
8   träspett
800 g  potatis
3 msk  olja

Äpple- och morotsyoghurt

1   morot (à ca 150 g)
1   äpple
2 dl  yoghurt (10%)
1/2   persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i färsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Färsen går också bra att forma till små bollar och steka i stekpanna i ca 5 min. 

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färskebab med vitlök
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halvfryst ananas på spett med rostad kokos
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsspett i bröd
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvspett
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chorizo med rotfruktsspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga