Stekt kassler med krämig potatissallad
Här kommer kanske väl bekanta smaker; salt kassler ihop med en potatissallad! I denna variant är det crème fraiche, vitvinsvinäger och majonnäs som gör basen. För extra smak adderas salladskrydda och färsk gräslök, och allt detta omger sedan de kokta lite ljumna potatisarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk italiensk salladskrydda
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
250 g körsbärstomater
600 g kassler
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2224 KJ / 531 kCal
Fett23 g
Salt6.7 g
Kolhydrater40 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt lätt en av mina favoriter!
Jannica
2021-07-19Väldigt gott, i synnerhet potatissalladen
Anette
2021-07-12