Stekt kassler med krämig potatissallad

8
0
Stekt kassler med krämig potatissallad

Här kommer kanske väl bekanta smaker; salt kassler ihop med en potatissallad! I denna variant är det crème fraiche, vitvinsvinäger och majonnäs som gör basen. För extra smak adderas salladskrydda och färsk gräslök, och allt detta omger sedan de kokta lite ljumna potatisarna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2021

Stekt kassler med krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
2 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
italiensk salladskrydda
1/2
förp färsk gräslök (à 20 g)
250 g
körsbärstomater
600 g
kassler
1 msk
olja

För alla

Fri från gluten.  
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2224 KJ / 531 kCal
Fett 23 g
Salt 6.7 g
Kolhydrater 40 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept