Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakade potatishalvor med het röra

Ugnsbakade potatishalvor med en mästerligt het röra. Här kombineras sältan hos bacon, hettan från chili, krämigheten hos avokado och syrligheten hos citron. Helt fulländade är dessa bakade potatishalvor med het röra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i halvor och lägg den med den kupade sidan nedåt. Pensla med olja och strö på salt och salladskrydda. Baka potatishalvorna mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Röra: Strimla baconen och stek knaprigt utan extra fett i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och tärna avokadorna. Blanda avokadon genast med pressad citron så att den inte mörknar.
  5. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Smaksätt matlagningsyoghurten med chili, socker och salt. Vänd i lök, bacon och avokado.
  6. Servera potatishalvorna med röran och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 8 stora potatisar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
Röra
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 röd chili
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 msk råsocker
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?