Hasselbacksbakad kålrot med timjan/ vitlökssmör
Ugnsbaka kålroten så kommer den lite söta smaken från kålroten fram. Här bakar vi den skuren som hasselbackspotatis och serverar den därefter med ett mjukrört smör kryddat med timjan och vitlök.
Ingredienser
4 portioner
1 kålrot (à ca 800 g)
salt
svartpeppar
5 msk olivolja
2 msk ströbröd
1 msk hackad färsk timjan
1 vitlöksklyfta
100 g rumstempererat smör
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1721 KJ / 412 kCal
Fett37 g
Salt2.1 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g
Kommentarer