Hasselbacksbakad kålrot med timjan/ vitlökssmör

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Hasselbacksbakad kålrot med timjan/vitlökssmör

Ugnsbaka kålroten så kommer den lite söta smaken från kålroten fram. Här bakar vi den skuren som hasselbackspotatis och serverar den därefter med ett mjukrört smör kryddat med timjan och vitlök. 

Hasselbacksbakad kålrot med timjan/vitlökssmör

Ingredienser

4 portioner
1   kålrot (à ca 800 g)
salt
svartpeppar
5 msk  olivolja
2 msk  ströbröd
1 msk  hackad färsk timjan
1   vitlöksklyfta
100 g  rumstempererat smör

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1721 KJ / 412 kCal
Fett37 g
Salt2.1 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kålrotsschnitzel med parmesan och basilika
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Finsk kålrotslåda
Betyg 4.3 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömming med wasabilök och rotmos
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senapsgriljerad kålrot
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga