Hasselbacksbakad kålrot med timjan/ vitlökssmör

Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hasselbacksbakad kålrot med timjan/vitlökssmör

Ugnsbaka kålroten så kommer den lite söta smaken från kålroten fram. Här bakar vi den skuren som hasselbackspotatis och serverar den därefter med ett mjukrört smör kryddat med timjan och vitlök. 

Två klyftor av hasselbacksskårad kålrot ligger i en gjutjärnspanna toppade med timjansmör.

Ingredienser

4 portioner
1 kålrot (à ca 800 g)
salt
svartpeppar
5 msk olivolja
2 msk ströbröd
1 msk hackad färsk timjan
1 vitlöksklyfta
100 g rumstempererat smör

Gör så här

01:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1721 KJ / 412 kCal
Fett37 g
Salt2.1 g
Kolhydrater14 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Finsk kålrotslåda
    Betyg 4.3 av 5.147 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad kålrot
    Betyg 3.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostade rotfruktstorn med örtsalsa
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad