Harissabakade grönsaker med currymajonnäs
Harissa är en het chilipasta med ursprung från Tunisien som här får sätta smak på grönsaker som rostas gyllene i ugnen. Till detta serveras en mumsig quinoasallad en len currymajonnäs. Gott kan vi lova!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023
Ingredienser
4 portioner
Harissabakade grönsaker
1 blomkål (à ca 650 g)
350 g morötter
1 rödlök
salt
peppar
2 msk harissapaste
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
Quinoa
4 port röd quinoa
1 tsk spiskummin
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl naturella pumpakärnor
65 g bladsallad (gärna röda småblad)
Currymajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk curry
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2774 KJ / 685 kCal
Fett45 g
Salt3.6 g
Kolhydrater43 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer